Bejelentés


Komlós Táncegyüttes frissítve: 2010.09.20.


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Szavazás
Főoldal

Meghívó

Kedves Táncosok!

Változás történik a Komlós Táncegyüttes életében. 2010. október 1-jén pénteken egy új oktató párost mutatunk be nektek, akik aktívan és szívesn vállalnák az együttes tánckarának vezetését.

A változásra azért is van szükség, mert Hankó Tamás az együttes eddigi tánckarvezetője a munkahelyi elfoglaltságaira hivatkozva lemondott.

A megbeszélésre a próba első felében kerül sor.

 

________________________________________________________________


Tisztelt látogatóink!

A Komlós Táncegyüttes ezúton kíván önnek és kedves családjának szeretetben gazdag karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet.


"Dicsőség az égben, béke itt a földön,

Karácsony estéjén mindenki örüljön.

Betlehem csodája: áldás, hit, szeretet

Hintse el sugarát a bús világ felett.

Legyen minden ember igaz szívű testvér,

Ne űzzék az árvát, ne huljon több könny, vér.

Konduló harangszó szálljon fel az égbe,

Szívetekben legyen karácsonyi béke!

                                             /Békés megyei népköltés/

________________________________________________________________


60 éves a Komlós Táncegyüttes

 2009. október 10-én ünnepelte együttesünk fennállásának 60. évfordulóját! Az ünnepség 16 órakor a táncegyüttes ereklyéinek kiállításával kezdődött amit Mataisz Istvánné nyitott meg "60 év legszebb pillanatai" címmel. A kiállításon mintegy 130 fotó tanúskodott az elmúlt 60 év jelentősebb eseményeiről.


 

Az egész rendezvényt a kétnyelvűség jellemezte, ugyanis a táncegyüttes azzal a céllal jött létre, hogy a szlovák nemzetiség zenei és tánckultúráját megőrizzék, s hozzájáruljanak a szlovák nyelv átörökítéséhez, az identitástudat megőrzéséhez. Ezt követte 17 órától a táncegyüttes gála programja. A három generáció 12 koreográfiával állt a nagyérdemű ünneplő közönség elé. A produkciók méltón tükrözték az elmúlt 60 év szakmai munkáját. Igen nagy érdeklődés övezte rendezvényünket, a nézőtér pótszékekkel kibővítve rogyásig volt nézőkkel!


 

 

A közönség sorai között köszönthettük Štefan Daňót, a Szlovák Köztársaság békéscsabai főkonzulját, Király Katalint a Szlovák Közművelődési Központ intézményvezetőjét, a tótkomlósi képviselő-testület részéről megjelent Benyó Pál köszöntötte Laukó Zsuzsannát, aki több mint másfél évtizeden keresztül volt az együttes vezetője. Az együttest rövid műsorral köszöntötte a helyi Rozmaring Népdalkör is. A számos meghívottak között köszönthettük Csasztvan Andrást a Viharsarok Néptáncszövetség és a Szarvasi Tessedik Táncegyüttes képviseletében, aki gratulációja mellett hiányolta a gálán a Komlósi rezes bandát, mely szintén nagy hírnévnek örvendett. 


 

Az ünnepi program muzsikájáról a Kolovrat zenekar gondoskodott, akik a Szovákiából érkezett vendég zenészekkel kibővülve muzsikáltak! A zenészek közt köszönthettük Dr. Miroslav Brna-t a zenekar alapítóját, egykori vezetőjét!


 

Mint ahogyan ez már szokás a gálaestet Komlósi táncokkal zártuk, melynek mars részében az összes fellépő megjelent a színpadon. A finálét a közönség állva, vastapssal kísérte. Ez után a Művelődési Központ elcsendesedett, a színpad, a nézőtér és az öltözők is kiürültek, de az ünnepség nem fejeződött be.


 

A vacsora helyszínéhez a Szlovák Általános Iskola adott  helyet. A 230 főre terített terem a fellépők és hozzátartozóikkal volt tele. Az esten többször szólalt meg a mars, amit nagy kedvvel  és lelkesedéssel mindenki táncolt! 

A fotókat ide kattintva tekinthetik meg!  

További cikkek a jubileumi műsorról!

hír6.hu

BEOL

L`udové noviny

                                                                                   

Valea Cerului – Čerpotok 

2009. május 15 – 17-én Romániában Čerpotok-on voltunk egy nemzetközi folklor fesztiválon. A fesztivál különlegessége, hogy csak szlovák hagyományokat őrző táncegyüttesek kaptak meghívást a szomszédos országokból.

Együttesünk méltón képviselte országunkat!

A fotókat a galériában megtekinthetik!

                                                                    


"Szülőfüldünk Békés Megye" Gála 

2009. április 25.

A Szarvason megrendezett Amatőr Művészeti Fesztivál gáláját az arany minősítést elnyerő produkciók alkották. A fesztivál egész napos rendezvényén minden kategória bemutatkozott.

Az est záró száma a Komlós Táncegyüttes volt!

A fotókat a galériában megtekintketik.

                                                                   


Arany csapat lettünk: 

2009. február 7-én Békésen részt vettünk a "Szülőföldünk Békés Megye" Amatőr Művészeti Fesztiválon! Több stílus is bemutatkozott, amit a zsűri bronz, ezüst és arany minősítéssel értékelt!

Az arany minősítettek között mi is helyt kaptunk!

Köszönjük szépen!

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!